Ervaringen bewoners / familie 2014

2014

Het verblijf van onze ouders in Westersypen hebben wij ervaren als een warme deken.

Op 62 jarige leeftijd werd bij onze moeder de ziekte Alzheimer gediagnostiseerd. De ziekte was toen helaas al een aantal jaren aanwezig. Toen de diagnose was gesteld, bleek onze moeder al in een gevorderd stadium van de ziekte te zijn. Op een gegeven moment werd de zorg voor onze vader te zwaar en werd onze moeder opgenomen in het verpleeghuis. Dit was een enorme verdrietige en zware periode en onze moeder holde hier in het verpleeghuis nog verder en sneller achteruit. Ze liep niet meer, ze kon niet meer praten en ze was geregeld boos. Je zag in haar ogen dat ze ontzettend ongelukkig was. Voor ons was het ontzettend naar en verdrietig om te ervaren dat men hier niet de zorg kon geven die wij graag voor onze moeder wilden.

Wat waren wij blij en gelukkig dat Fokje, Bauke, Ypie en Ellie, nadat onze moeder bijna twee jaar in Anna Schotanus was, Kleinschalige Woonzorgvoorziening Westersypen begonnen voor mensen met een dementieel beeld. Zodra de voorziening klaar was hebben we onze moeder uit het verpleeghuis gehaald en was zij de eerste bewoonster van Westersypen. Je zag ondanks haar ziekte, dat ze door de warme zorg en aandacht die zij in Westersypen kreeg, dat ze toch weer opbloeide. Ze glimlachte veel, je zag een gelukkige glans in haar ogen en in het begin was het zelfs zo dat ze weer een aantal stappen tussen twee verzorgenden in kon lopen.

De warme zorg met alle tijd en aandacht, de leuke dingen, zoals: de vele uitstapjes, de wandelingen, het elke week zwemmen, de vakanties, de rust en de warme zorg hebben haar de laatste jaren van haar leven, ondanks haar zware ziekte, toch nog een stukje geluk in haar leven gebracht. Haar boosheid verdween hier in Westersypen als sneeuw voor de zon. Hieraan konden wij merken dat onze moeder zich in Westersypen veel beter thuis voelde dan in het verpleeghuis.

Ook voor onze vader was het een hele zorg en een heel stuk verdriet minder, dat zijn vrouw nu op een plek woonde waar ze met liefde en veel aandacht en tijd verzorgd werd. Helaas werd onze vader, nadat onze moeder een aantal jaren in Westersypen had gewoond, ook ernstig ziek en kon hij niet meer thuis wonen. Vanuit Westersypen is toen meteen geregeld dat er een bed bij onze moeder op de kamer kwam en dat ze de laatste maanden van mijn vaders leven toch nog samen konden zijn. En natuurlijk werd ook onze vader in Westersypen met veel liefde, warmte en aandacht verzorgd.

Onze dank aan het voltallige team van Westersypen zullen wij nooit in woorden uit kunnen drukken. Ook voor ons zijn jullie er geweest in de moeilijke tijden die we hebben doorgemaakt. Wat een voortreffelijke zorg, wat een warmte en wat een aandacht voor een ieder die bij jullie woont of die een familielid bij jullie heeft wonen.

Wonen in Westersypen hebben wij dan ook werkelijk ervaren "als wonen als thuis" en dit voelde als een warme deken die om ons heen werd gelegd.

Roelie en Alie.

Woonzorgvoorziening Westersypen
Fam B.C. Agricola
Scharren 19/B
8517 HM SCHARSTERBRUG
0513 - 41 64 72
infowestersypen.nl
www.westersypen.nl
Volg ons ook op:
Facebook

© 2024 Westersypen Scharsterbrug / Techniek: